Xperia Z3 krijgt update naar Lollipop vanaf deze week

Sony zal deze week beginnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop naar hun vlaggenschip, de Xperia Z3. Dit zal het eerste toestel worden van Sony die de update naar Lollipop krijgt.

Lokale afdelingen van Sony in onder andere Frankrijk en Indonesië hebben een bericht naar buiten gebracht over de update van de Xperia Z3. Het is een update van 1,2 GB, en Sony zegt dat de update ongeveer 20 minuten duurt. Na de update is het mogelijk om alle apps op een microSD kaart te installeren.

Het is de eerste in lijn, want alle Xperia-Z toestellen krijgen de update naar Android 5.0 Lollipop, maar de rest van de smartphones krijgt de update niet. Sony is redelijk laat met de uitrol van Lollipop, maar verwacht word wel dat er vrij weinig bugs in zullen zitten.

LG, HTC, en Samsung hadden al flink wat telefoons die al op Lollipop draaiden, maar vaak hadden deze in het begin nog veel bugs. Sony heeft wat meer de tijd genomen, en zal vanaf deze week ook bij die groep horen. We weten overigens niet of de update ook al in Nederland komt, maar lang zal het niet meer duren.

De Xperia Z3 is op dit moment het vlaggenschip van Sony, en de prijs in Nederland bedraagd 524 euro. Het is een prima telefoon, met een full HD scherm van 5,2 inch. De processor is een Snapdragon 801, een quadcore processor die 2,5GHz klokt met behulp van vier Krait-400 kernen. Er zit 3GB aan RAM in, en 16 of 32GB aan opslagruimte, die dus uitbreidbaar is. De camera op de Xperia Z3 beschikt over 20,7 megapixel, en voor op maak je selfies met 2,2 megapixel. Ook ondersteund de telefoon 4G.

Bron: Twitter

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)