‘Xiaomi blijft voorlopig in Azië’

Mocht je geïnteresseerd zijn in een telefoon van Xiaomi, dan kan je die voorlopig nog niet via een echte legale weg krijgen. Het bedrijf heeft tijdens een interview gezegd dat ze voorlopig in Azië blijven met hun smartphones, en dus nog niet naar Europa en de Verenigde Staten zullen komen.

Dit zal ongetwijfeld voor veel mensen jammer zijn, aangezien Xiaomi op dit moment een van de beste prijs-kwaliteit merken is. Het zijn mooie telefoons met goede specificaties, en de prijzen zijn in verhouding met bijvoorbeeld Samsung of Apple erg laag, terwijl de specificaties ongeveer hetzelfde zijn.

Maar helaas komen ze voorlopig nog niet in de Europese winkels, en ook niet in die van de VS, zegt vicepresident van Xiaomi, Hugo Barra, voor de camera van de BBC. De zender uit Engeland vroeg aan Barra waarom de Xiaomi Mi Note, het nieuwe vlaggenschip, niet in Amerika te verkrijgen is. Het antwoord van Hugo Barra was als volgt: “Het gaat helaas nog wel een paar jaar duren voordat we ook naar die markten toe gaan. Op onze eerste plek staan op dit moment de ontwikkelingslanden, daar willen we zoveel mogelijk aandacht aan besteden. Dit zijn op dit moment ook eigenlijk de enige landen waar je telefoons met topspecificaties voor zulke lagen prijzen kan verkopen op deze manier.”

Het is dus vrij duidelijk, de Xiaomi telefoons zien we voorlopig nog niet bij ons in de winkel liggen. Ook vreest Barra dat Xiaomi op dit moment nog niet opgewassen is tegen de concurrentie in het westen. Voorlopig blijft Xiaomi dus alleen actief in Aziatische landen, waar de prijs voor Android telefoons sowieso lager is. Xiaomi is hier bezig om de markt te veroveren door voor hetzelfde bedrag een betere telefoon te leveren dan andere bedrijven. De BBC denkt overigens ook dat Xiaomi nog wel eens wat plagiaat problemen zou kunnen krijgen in de VS, aangezien er een telefoon is die bijzonder veel op de iPhone lijkt. Apple heeft Xiaomi hier al eens van beschuldigd, en een rechtzaak is dan bijna onvermijdelijk.

Bron: Businesss Insider

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)