Wereldwijde uitrol Lollipop voor Xperia Z3 gestart

Android 5.0 Lollipop komt wereldwijd naar alle Xperia Z3 varianten van Sony. Ze gaan hier met een paar dagen mee beginnen. De Xperia Z3, maar ook de Xperia Z3 Compact, en natuurlijk de Xperia Z3 Tablet Compact krijgen de update.

Dit heeft Sony via Twitter laten weten. Ze zijn van plan om de uitrol van Android 5.0 Lollipop vanaf aankomende week te laten starten, en die week daar op is het de beurt aan de Xperia Z2-lijn van Sony. Deze lijn werd ruim een jaar geleden, in februari 2014, gepresenteerd. Sony wil uiteindelijk alle Xperia Z apparaten laten draaien op Android 5.0 Lollipop.

Verder zouden de andere toestellen van Sony de update niet krijgen, helaas. Alleen alle toestellen uit de Xperia Z lijn krijgen de update naar Lollipop, maar we kwamen er onlangs achter dat ook andere toestellen van Sony de update krijgen. De Xperia E4g, de Xperia T2 Ultra, en nog een aantal anderen krijgen ook de update.

Sonyi is vrij laat met zijn uitrol van Android 5.0 Lollipop. De meeste grote merken hebben Lollipop al draaiende. Alle Nexus-apparaten natuurlijk, maar ook de meeste Motorola smartphones. Ook is Samsung al een heel eind op weg met de uitrol, en HTC en LG gaan ook de goede kant op. Hierna komt Sony dus pas, en ze liepen een hele tijd achter, maar nu hebben ze de vaart er in.

Wanneer de rest van de toestellen de update naar Android 5.0 Lollipop krijgt is niet bekend. De Xperia Z3 toestellen zijn deze week nog aan de beurt, en volgende week komt de Xperia Z2 lijn in aanmerking. Wanneer de Z1 reeks aan de beurt is weten we nog niet.

Bron: Twitter

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)