Vivo heeft de premiere met Snapdragon 810

De nieuwe topprocessor van Qualcomm is de snapdragon 810 en Vivo zal de eerste smartphone releasen met dit brein, de Xplay 5. Het zal de eerste smartphone worden die is uitgerust met dit beest van een processor, een 64 bits wel te verstaan. 

Helaas zijn ook twee andere toestellen nog in de race om de processor, de Xiaomi Mi5 en de Oppo Find 9. Volgens analist Pan Jiutang voeren deze Chinese merken een race wie als eerste de telefoon op de markt brengt met de nieuwe 810 processor. Hij liet dit weten op iGeek.

Qualcomm zal pas in 2015 de chipset vrijgeven, maar dan staan er al een aantal toestellen gepland die uitkomen met de 810 processor. Er zijn namelijk meerdere fabrikanten die de 810 al in hun bezit hebben. Het is alleen nog maar de vraag wie er als eerste een smartphone op de markt weet te brengen.

Even wat technische foefjes van de snapdragon 810. Het is een 64 bits processor met vier Cortex A57 kernen en vier A53 kernen in een big.LITTLE architectuur. Hierdoor kunnen de processoren zware en lichte taken op elkaar afstemmen en zo sneller en efficiënter werken.

Bron: iGeek

 

snapdragon810

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)