Verschil tussen Sony en Samsung camerasensoren Galaxy S6 bekend

Een paar dagen geleden kwamen we er achter dat er in de Samsung Galaxy S6 niet standaard dezelfde sensor in de camera zit, maar er twee verschillende zijn. We vroegen ons toen al af welke sensor beter was, die van Sony of die van Samsung? Het antwoord is er nu.

Het was best een schok toen we er achter kwamen dat er in de Samsung Galaxy S6 niet standaard dezelfde sensor zit. Het grootste gedeelte heeft de IMX240 sensor van Sony, maar er zijn ook een aantal telefoons die de ISOCELL sensor van Samsung hebben. De verschillende sensoren zijn niet goed getest, dus er is resultaat.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de sensor van Sony is nog steeds beter dan die van Samsung. De foto’s van de IMX240 sensor hebben iets meer detail en zijn wat scherper. Onder donkere omstandigheden zou de ISOCELL sensor van Samsung wel ietsje beter en realistischer zijn. Ook zijn de bestanden van de Sony sensor ietsje groter.

Wij vinden overigens dat beide sensors prima foto’s maken, en het verschil zie je bijna niet met het blote oog. De Sony sensor is over het algemeen iets beter, maar helaas kan je niet op sensor kiezen als je een van de nieuwe vlaggenschepen van Samsung aanschaft.

Beide sensors maken foto’s in 16 megapixel, en ook heeft de camera altijd de optische beeldstabilisatie, en ook de mogelijkheid om in 4K te filmen. Mocht je de vergelijkingsfoto’s willen zien, moet je even op de bronsite kijken!

Bron: SamMobile

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)