‘Steve Jobs had zelf bijna eerste iPhone uitgelekt’

Vlak voor de officiële presentatie van de eerste iPhone heeft Steve Jobs deze zelf bijna uitgelekt naar de buitenwereld. Dit verhaal werd verteld door een anonieme medewerker van Apple aan Business Insider.

Het was natuurlijk een enorme verrassing dat Steve Jobs degene was die zelf bijna de fout maakte. Van hem moest de telefoon namelijk enorm geheim worden gehouden, en dit had hij ook op het hart gedrukt bij al zijn medewerkers. Dit omdat de telefoon de wereld van mobiele telefonie totaal zou veranderen.

Het verhaal begint met dat Steve Jobs een aantal medewerkers bij hem thuis uitnodigd, vlak voor de officiële presentatie van de iPhone 1. Er moesten wat problemen met de wifi opgelost worden. De medewerkers mochten overigens hun iPhone alleen maar meenemen in een speciaal doosje die eigenlijk heel nietszeggend was. Toen ze hier druk mee bezig waren, belde er een postbode aan.

Hij had een pakketje voor Jobs, waar hij voor moest tekenen. Hij liep met zijn iPhone in zijn hand naar de deur. Toen hij er bijna was realiseerde hij zich dat ie ‘m nog in z’n hand had, en dat niemand er van mocht weten. Hij legde de telefoon vrij achteloos achter zich neer, en tekende vervolgens voor het pakketje.

De medewerker van Apple die dit vertelde is er nog steeds over verbaasd. “Het was niet de postbode die normaliter bij Jobs aan de deur kwam, hierdoor was hij enigszins verrast. Daarom vergat hij dat hij z’n iPhone nog in z’n hand had toen hij naar de deur liep. Gelukkig kon hij op tijd de iPhone nog achter z’n rug neerleggen en de handtekening zetten. Als de postbode ook maar ietsjes opzij had gekeken, had hij de iPhone voor het eerst gezien.”

Bron: Business Insider

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)