Specificaties uitgelekt Galaxy S6

Voor het eerst zijn er specificaties uitgelekt van de nieuwe flagship telefoon van Samsung, de Galaxy S6. De telefoon word volgend jaar op het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd, maar we weten nu dus al wat specs van de telefoon.

De Galaxy S6 schijnt een QHD beeldscherm te krijgen, dit is een scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Daarnaast zou er ook een betere camera op de S6 komen. Waar de S5 foto’s in 16 megapixel schiet, is de kans groot dat de S6 20 megapixel krijgt. Al denkt onze bron dat er een grote kans is dat de S6 ook een 16 megapixel camera krijgt, maar dan met optische beeldstabilisatie.

Samsung gaat een eigen chipset in de Galaxy S6 plaatsen, namelijk de Exynos 7420. Dit een is een octacore processor die 64-bits is, en 2 verschillende kernen. Vier keer een Cortex A57, en vier keer een Cortex A53. Ondanks dat dit de eerste 64 bits telefoon zou worden, is het niet de eerste 64 bits processor van Samsung. De Aziatische versie van de Galaxy Note 4 heeft ook een 64-bit processor, ook al draait deze telefoon nog op 32-bit. Dit komt onder andere doordat Android 4.4.4 nog 32 bit is.

Er is ook nog een andere mogelijkheid, en dat is dat Samsung de Snapdragon 810 processor gaat gebruikten voor de Galaxy S6. Ook kan het zijn dat, net als bij de S5, de Aziatische versie de Exynos krijgt, en de Europese de Snapdragon. De S6 krijgt overigens standaard 3GB RAM. Er komen 3 varianten qua opslaggeheugen: eentje van 32, 64 en 128 gigabyte. We weten nog niet of het geheugen uitbreidbaar is.

Samsug kondigt de nieuwe Galaxy S6 waarschijnlijk aan op het Mobile World Congress in Barcelona, wat van 3 tot en met 5 maart is.

Bron: SamMobile

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)