Sony kondigt Xperia E4 aan

Er komt binnenkort weer een nieuwe smartphone van Sony uit, deze hebben ze onlangs aangekondigd. Wanneer deze komt is nog onbekend, en we weten ook niet wat deze gaat kosten. Wel zijn er specificaties en foto’s van de Xperia E4 vrijgegeven door Sony.

Dit gebeurde op de site van de Japanse fabrikant. Ook komt er een variant van deze telefoon waar twee simkaarten in kunnen. Helaas draait de Xperia E4 nog niet op Android 5.0, zoals we wel hadden gehoopt, maar deze draait in eerste instantie nog steeds op Android 4.4.4 KitKat.

Het scherm is 5 inch, wat vrij groot is voor dit type smartphone. De resolutie is dan ook maar 540×960 pixels, en dat komt de pixeldichtheid niet ten goede natuurlijk. De processor is de MediaTek MT6582 chipset, die vier kernen heeft en 1,3GHz klokt.

Er zit verder 1GB werkgeheugen in de Sony Xperia E4, en de smartphone beschikt over 8GB aan opslagruimte, die uit te breiden is met een MicroSD kaart. Dit is wel nodig, aangezien Sony zelf al 3GB voor het besturingssysteem nodig heeft.
De camera’s zijn niet heel bijzonder, zo schiet de Xperia E4 foto’s in vijf megapixel met de camera achterop, en de selfiecam beschikt over twee megapixel, maar kan wel filmen in HD kwaliteit!

De telefoon heeft een gewicht van maar 144 gram, en de afmetingen zijn 137 bij 75 millimeter. Wel is de telefoon 10,5 millimeter dik, wat toch wel aan de dikke kant is. De telefoon is in het zwart en in het wit verkrijgbaar.

Zoals we al zeiden, weten we niet wanneer de telefoon te koop is, en wat de adviesprijs is. Wel weten we dat de fabrikant uit Japan dit jaar minder low-end en midrange smartphones uit wilde brengen, aangezien deze geen succes opleveren bij hun.

Sony Xperia E4 Sony Xperia E4

Bron: Sony

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)