‘Snapdragon 820 processor komt in 30 smartphones’

De opvolger van de Snapdragon 810, de processor die last had van oververhittingsproblemen, is al bijna klaar. De Snapdragon 820 processor komt er bijna aan, en in China zijn er bronnen die hier meer over weten.

Frank Meng, de bedrijfsleider van Snapdragon, zou volgens een pagina op Weibo hebben gezegd dat er al een aantal smartphone fabrikanten zijn die gebruik willen maken van de nieuwe processor. Ook heeft hij gezegd dat er op dit moment al 30 smartphones zijn, die al ver in de ontwikkelingsfase zijn, die gaan beschikken over de nieuwe processor van Qualcomm. Hij vertelde niet om welke merken dit ging. Dit betekent dat het zowel om Samsung, LG, en Sony kan gaan, maar ook minder bekende Chinese merken die niet bij ons op de markt komen.

Zelf heeft Qualcomm al het een en ander aan informatie over de Snapdragon 820 bekend gemaakt. Er komt een Andreno 530 videochip in de processor, eentje die volgens Qualcomm een stuk betere prestaties zal leveren dan zijn voorgangers. Ook zou er ingebouwde antivirus software in de nieuwe processor zitten. De Snapdragon 820 word gekoeld met behulp van de 14nm finFET techniek, die door Samsung is ontwikkeld.

Samsung zou de Snapdragon 820 op dit moment al aan het testen zijn in de Samsung Galaxy S7, wat de opvolger zou worden van de net gereleasde Galaxy S6. Of Samsung deze processor daadwerkelijk gaat gebruiken weten we nog niet, ze maken zelf namelijk ook prima processors. In oktober komen de testversies van de Snapdragon 820, die naar de smartphonefabrikanten gaan. Op het moment dat deze de processors gaan testen, komen de geruchten pas echt op gang.

Bron: Weibo

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)