Samsung’s eigen ISOCELL sensor ontdekt in sommige Galaxy S6 camera’s

In sommige exemplaren van het nieuwe vlaggenschip van Samsung zit een camerasensor van Samsung zelf, in plaats van de normale Sony sensor. De meerderheid heeft nog wel de normale sensor van Sony.

Een ontwikkelaar beweert dit op het XDA forum. Veruit het grootste gedeelte van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge smartphoens hebben de normale processor, de IMX240 sensor, van Sony. Toch zijn er een aantal S6 telefoons gevonden die beschikten over een eigen camerasensor van Samsung, de zogeheten ISOCELL sensor.

Dit is op het moment nog een vrij onduidelijk verhaal. Wat het verschil tussen beide sensoren is, is nog niet bekend, en ook niet in hoeveel procent van de smartphones deze sensor zit. Ook weten we niet in welk gebied de vlaggenschepen deze sensor hebben, of hoe dit uberhaupt verdeeld is.

De ontwikkelaar die hierover bericht op het forum, stelt wel dat de sensor van Sony, de IMX240, de betere is. Deze zou zo goed zijn, dat de Galaxy S6 op dit moment over een van de beste camera’s op een smartphone beschikt ter wereld. De camera maakt foto’s in 16 megapixel, maar het belangrijkste is dat de telefoon onder donkere omstandigheden nog steeds erg goede foto’s maakt.

Maar wel is het duidelijk dat Samsung toch steeds meer zelf gaat maken. Ze zijn al bezig met een eigen besturingssysteem, en ook hebben ze in de huidige vlaggenschepen een processor van eigen makelij, de Exynos 7. Nu dus ook een eigen camerasensor.

Samsung heeft al eerder een bepaald deel van zijn vorige vlaggenschepen uitgerust met Exynos processors, maar nu hebben alle Galaxy S6 En Galaxy S6 Edge smartphones deze processor. De grootste reden hiervoor is toch waarschijnlijk dat de Snapdragon 810 last had van oververhittingsproblemen, iets wat Samsung niet zag zitten. Ook kan Samsung als enige zijn chips bakken op een schaal van 14 nanometer, wat ervoor zorgt dat de processors een stuk zuiniger en efficiënter zijn dat die van andere merken.

XDA Developers

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)