Samsung hint naar snelle Lollipop update Note 4

Het lijkt erop dat Samsung de Galaxy Note 4 snel up wil daten naar Android 5.0 Lollipop. Er zijn weer teasers van Samsung verschenen. Zo is er een twitterbericht waarin het scherm van de phablet vol staat met lollies.

De lollies zijn het handelsmerk van Android 5.0, die als bijnaam Lollipop heeft. De versie van Android nu is 4.4.4 KitKat, omdat de uiteindelijke versie van Lollipop er nog niet is. Wel is al bekend gemaakt dat Google vanaf 3 November de Nexus toestellen gaat upgraden naar Android 5.0 Lollipop. Het lijkt er dus op dat de Galaxy Note 4 vrij snel hierna zal komen.

Toch zal dit niet binnen zeer korte termijn kunnen lijkt het op. Samsung heeft namelijk ook haar eigen ‘TouchWiz’ gebruikers interface, en die moet vanzelfsprekend ook nog helemaal worden aangepast aan Android 5.0 Lollipop. Dit is best wel wat werk, dus het kan maar zo nog een paar maanden duren voordat de Note 4 een update krijgt.

Dat de Samsung Galaxy Note 4 een geschikt toestel voor Lollipop is is wel duidelijk. Het is op dit moment een van de telefoons met de hoogste specs, zoals bijvoorbeeld een QHD scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels, en een zeer krachtige processor en veel werkgeheugen. We hopen dan ook dat Lollipop nog wel voor het eind van het jaar op de Galaxy Note 4 komt!

bron: Samsung Twitter

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)