Samsung hernoemt Exynos 5433-processor

De Exynos 5433 processor van Samsung gaat anders heten. De 64-bit processor gaat voortaan door het leven als de Exynos 7, en volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant is deze 57% sneller van de Exynos 5.

Helaas voor ons, zit deze processor alleen in de Aziatische versies van de nieuwere Samsung toestellen. Wij moeten het doen met de Snapdragon 805. Wat bijzonder is aan de Exynos 7, is dat deze is geproduceerd op 20 nanometer. Het ding met nanometers is, hoe minder het er zijn, hoe minder je stroomverlies. Dit omdat de electriciteit minder ver hoeft te ‘reizen’. hierdoor bespaar je energie en word je telefoon sneller!

Ook ondersteund de Exynos 7 natuurlijk QHD-resoluties, onder andere 1440×2560 en 1600×2560. De processor van Samsung heeft 8 kernen, waarvan vier Cortex A57 en vier Cortex A53.

De processor heeft een big.LITTLE architectuur, en het voordeel is dat deze in principe sneller en zuiniger zijn. Dit omdat de processor onderscheid maakt tussen zware en lichte taken. De zware taken worden uitgevoerd door de sterkere Cortex A57 kernen, terwijl de lichtere door de A53 kernen worden uitgevoerd. Ook zit er een nieuwe GPU in, de Mali T-760.

Samsung claimt dat de Exynos 7 een stuk sneller is dan de oudere Exynos 5 processor. Ook is de Exynos 7 beter in multitasken, zo kun je bijvoorbeeld met de front- en backcamera tegelijk filmen, in 30 fps. Daarnaast is de chip ook nog eens 57% sneller!

Bron: Samsung

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)