‘Samsung Galaxy S6 beschikt over beste scherm’

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung blijkt een schot in de roos. Ondanks wat kritiek hier en daar, zijn er bijna alleen maar positieve reacties over de telefoon. De critici zijn erg blij met het design, en het scherm valt al helemaal in de smaak.

Volgens de site Displaymate zou de Galaxy S6 namelijk beschikken over het beste smartphonescherm van dit moment. Deze site voert hele goede tests uit op de schermen, en zo komen ze tot hun oordeel. Een half jaar terug kwam de Galaxy Note 4 ook al hoog uit de test, destijds vonden ze dat dit de smartphone was met de beste display.

Het scherm van de Samsung Galaxy S6 is een 5,1 inch super amoled scherm, met een QHD resolutie. Wat betekent dat he scherm 1440×2560 pixels heeft, hiermee is de pixeldichtheid maar liefst 577 ppi.

volgens Displaymate heeft het scherm een erg goede kleurweergave, en de helderheid zou ook erg hoog zijn. Hiermee is de zichtbaarheid en leesbaarheid onder fel licht nog erg goed. Ook zou het scherm goed gekalibreerd zijn, en daarnaast zou die ook heel zuinig zijn, wat ook een voordeel is.

De Galaxy S6 Edge zou ongeveer dezelfde prestaties leveren als de normale S6 volgens de site. Samsung zou zichzelf hebben overtroffen met de S6, zelfs ten opzichte van de Galaxy Note 4. Ook zou het nieuwe vlaggenschip een scherm hebben wat tot 23 procent meer efficient is dan bijvoorbeeld het scherm van de , of de iPhone 6 Plus. De helderheid en het contrast zouden ook beter zijn dan de telefoons van Apple.

Bron: DisplayMate

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)