Samsung Galaxy S5 krijgt Android Lollipop

De eerste Samsung Galaxy S5 telefoons hebben de update naar Android 5.0 Lollipop al gehad. In Nederland moeten we er nog wel eventjes op wachten.

De providers bepalen vaak wanneer een update kan worden geïnstalleerd. En op dit moment is er een provider in Polen die dit als eerst doet, en dit geldt voor alleen simlockvrije telefoons. Mensen die dezelfde provider hebben met simlock, mogen nog een paar weken wachten. Het gaat specifiek om het typenummer G900F van de Galaxy S5, andere types en in andere landen is de update nog niet verkrijgbaar. Alleen in Polen, als je S5 simlockvrij is.

Samsung is wel erg snel met de Lollipop update, verrassend genoeg. Meestal kost het nog wel wat meer tijd, want de hele softwareschil van Samsung, TouchWiz, moet nog worden aangepast aan Lollipop. Dat ze dit nu binnen een maand hebben gedaan, hebben we van Samsung nog nooit eerder gezien.

Alsnog lijkt het erop dat mensen in andere Europese landen ook niet heel lang hoeven te wachten. Meestal zijn er bij de uitrol van dit soort updates vaak een paar landen tegelijk aan de beurt, met telkens 1 of 2 weken er tussen. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer wij in Nederland aan de beurt zijn.

Wat wel duidelijk is, is dat de Samsung Galaxy S5 een snelheidsduivel gaat worden met Android 5.0 Lollipop. Door Material Design, ART, en nog vele andere verbeteringen kan de hardware veel beter worden gebruikt, en komt de telefoon echt tot zo’n recht.

Bron: Softpedia

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)