Samsung Galaxy ‘Alpha’ 13 augustus in de winkel

De Samsung Galaxy Alpha is het eerste Androidtoestel van Samsung met een metalen behuizing. Volgens de Duitse site allaboutsamsung wordt de supersnelle Alpha op woensdag 13 augustus uitgebracht.

Dat het toestel zijn naam ‘Alpha’ eer aan doet blijkt uit gegevens van de Antutu benchmark. Hieruit heeft de Duitse website afgeleid dat het nieuwe Galaxy model van Samsung zal draaien op een Exynos 5433 octacore processor, een Mali-T628 GPU en 2GB werkgeheugen. Het is aannemelijk dat de Galaxy Note 4 dezelfde processor zal krijgen.

Volgens de benchmark heeft het toestel geen sleuf voor een micro sd-kaart. Waarschijnlijk omdat de standaard opslagcapaciteit  van 32GB al aan de hoge kant is. De 12 megapixel camera op de achterkant komt met led-flitser en voor je selfies zit er een 2 megapixel frontcamera op het toestel. De Alpha heeft een 4,8-inch scherm met 720p-resolutie, wat eigenlijk wat aan de lage kant is voor zo een high-end toestel.

Verder deed het toestel het buitengewoon goed in de Benchmark. De reden hiervoor heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de krachtige processor slecht een relatief ‘licht’ scherm hoeft aan te sturen. Andere noemenswaardige functies van de Alpha zijn de vingerafdruksensor, hartslagmeter en nano-simkaart.

Als je de specificaties vergelijkt met Samsung’s andere toestellen valt de Alpha ergens tussen de Galaxy S5 en de mini variant. Het lijkt dat de Alpha iets vetraagd is, het toestel zou aanvankelijk gepresenteerd worden op 4 augustus.

 

Samsung Alpha Alpha Antutu

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)