Samsung Galaxy A3 en A5 te koop in Taiwan

Een paar dagen terug zijn de Galaxy A3 en de Galaxy A5 door Samsung op de markt gebracht in Taiwan. De telefoons gaan daar over de toonbank voor omgerekend 231 en 307 euro. We weten nog niet of de Galaxy A7, die nog niet is aangekondigd, hier later nog bij gaat komen.

De Galaxy A5 was al eerder te koop in Rusland en China, maar Taiwan is nu het eerste land waar Samsung ook de Galaxy A3 in de verkoop doet. De Galaxy A3 is de goedkoopste telefoon van de nieuwe Alpha lijn van Samsung, smartphones die vooral gericht zijn op een mooi en strak design, en daardoor in de specs ietsje minder zijn.

Zo heeft de Galaxy A3 een scherm van 4,5 inch, en de resolutie hiervan is slechts 960 bij 540 pixels. De processor is een Snapdragon 410 processor, die vier kernen heeft: de Cortex A53 van 1,2 GHz. De telefoon heeft hierbij nog 1,5 GB aan werkgeheugen, en er zit 16GB in aan opslagruimte.
De telefoon maakt foto’s in 8 megapixel, maar je kan er wel selfies mee maken in 5 megapixel! De batterij is ook niet spectaculair, met slechts 1900 mAh. Ook draait de Galaxy A3 nog op Android 4.4 KitKat. De Galaxy A5 verschilt niet bijzonder veel van de A3 overigens: hij is ietsje groter, en de specificaties zijn ietsjes beter, maar heel veel verschilt het in de praktijk niet.

Het grootste verschil is nog wel het scherm. Zo heeft de Galaxy A5 een scherm met een resolutie van 1280×720 pixels, en is dit scherm 5 inch groot. Ook zit er achterop een camera met 13 megapixels, in plaats van 8. Het werkgeheugen is ook ietsjes beter met 2GB, en de batterij heeft wat meer inhoud, met 2300 mAh.

Bron: VR Zone

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)