‘Samsung gaat toch geen Snapdragon processor in Galaxy S6 gebruiken’

Nadat we gister nog hoorden dat de Europese variant van de Galaxy S6 uitgerust zou worden met een Snapdragon 810 processor, horen we nu dat Samsung alleen maar Exynos processors gaat gebruiken voor z’n nieuwe vlaggenschip.

De reden dat Samsung dit toch besloten zou hebben, zou komen doordat de Snapdragon 810 processor van Qualcomm zou kampen met oververhittingsproblemen, wat natuurlijk niet kan. Bloomberg zou dit hebben gehoord van een aantal bronnen. Qualcomm zag dit nieuws ook meteen terug in zijn aandelen, die flink daalden na dit nieuws. Nadat de nieuwste versie van de Snapdragon 810 nog steeds problemen had met oververhitting, besloot Samsung om definitief te blijven bij hun eigen processor, de Exynos 7420. Eerder zouden ze nog een klein deel van de Galaxy S6 smartphones uitrusten met de Snapdragon processor.

Het lijkt er nu dus op dat Samsung alle varianten van de Galaxy S6 gaat voorzien van de Exynos processor, die ze zelf maken. Ook de Europese variant, die het altijd heeft moeten doen met de Snapdragon processors, zou deze krijgen. In Azië bracht Samsung al langere tijd telefoons uit met de Exynos processor.

Er zijn overigens andere fabrikanten die nog wel de Snapdragon 810 gebruiken. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn: LG en Xiaomi maken zelf geen processoren, of de problemen van de Snapdragon 810 zijn schromelijk overdreven. LG verwacht overigens ook geen problemen met de nieuwe processor van Qualcomm.

LG laat in een reactie aan Bloomberg weten dat er geen problemen zullen onstaan bij de LG G Flex 2, de nieuwe flagship telefoon van LG. “Alle maatregelen om te voorkomen dat de processor overhit zijn getroffen, er kan niks fout gaan”, aldus LG.

Bron: Bloomberg

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)