‘RGBW-sensor van Sony in camera iPhone 6S’

In de aankomende iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zal waarschijnlijk een 12 megapixel camera van Sony in komen. Het zou gaan om een camera met een RGBW sensor, en op dit moment is Huawei nog de enige die zo’n sensor in z’n smartphones heeft.

Deze sensors zouden in theorie beter moeten zijn in donkere omstandigheden, wat de foto’s natuurlijk ten goede komt. Dit komt doordat ze een extra witte subpixel hebben, wat hier in helpt. De vraag is dan nog wel of de sensor in de Huawei dezelfde is als die in de nieuwe iPhones gaat komen.

De nieuwe iPhones, de 6S en de 6S Plus, komen waarschijnlijk in augustus of september op de markt, en zijn de opvolgers van de huidige iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Waarschijnlijk zijn ze qua uiterlijk hetzelfde als de huidige iPhones, maar binnen in krijgt alle hardware wel een goede update.

Het scherm zou bijvoorbeeld worden voorzien van ‘force touch’, volgens de geruchten. Dit betekent dat het scherm kan reageren op de manier hoe je het scherm in drukt, en met welke kracht. Ook zou de behuizing van de iPhones gemaakt zijn van beter en sterker aluminium, om te zorgen dat er niet nog eens een bendgate komt.

Daarnaast zou het werkgeheugen verdubbeld worden, wat 2GB aan ram betekent. Ook komt er waarschijnlijk een A9 processor in, dit is ook een update ten opzichte van zijn voorgangers, die nog een A8 chipset hebben. Ook zou Apple in overweging zijn om de minimale opslagruimte omhoog te gooien naar 32GB, dit is nu nog 16 GB.

Voor veel mensen zou dit erg fijn zijn, aangezien er op dit moment nog geen 32GB variant is. en het verschil tussen de 16GB en de 64GB variant is maar liefst 100 euro. iPhones hebben geen uitbreidbare opslagruimte, dus hier moet je het mee doen. Over het algemeen zijn de iPhones een paar weken na aankondiging in Nederland te koop.

Bron: Feng

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)