Productie lederen achterkant LG G4 duurt bijzonder lang

Een paar dagen geleden stond er op de site van LG een blogpost over de productie van de lederen achterkant van de LG G4, die erg in het oog springt. De telefoon, die net gepresenteerd is, heeft de mogelijkheid tot een lederen achterkant. Het proces voor de achterkant neemt van koeienhuid tot achterkant telefoon maar liefst 12 weken in beslag.

Twaalf weken klinkt erg lang, voor de achterkant van een smartphone. Zeker op dit moment, nu er elke dag een nieuwe smartphone uit komt, en ze heel snel verkocht worden. LG had dit natuurlijk ook niet hoeven vermelden, maar door deze blog willen ze laten zien hoeveel tijd en zorg er aan hun nieuwe vlaggenschip word besteed, en hoe premium deze lederen achterkant is. LG zegt dat ze met een normale achterkant zo’n vier dagen bezig zijn, maar dan is het niet helemaal duidelijk over welk materiaal dat dan gaat. Een plastic achterkant produceren kost namelijk maar een paar seconden.

De reden dat dit proces met leder zo lang duurt, is omdat het veel authentiek handwerk is. Het is een natuurproduct, en word met zorg uitgekozen. Daarna moet het vakkundig worden behandeld en bewerkt zodat het in goede staat is om als achterkant van de LG G4 te dienen. Ook moet het leder goed tegen kou, warmte, vocht, en andere wisselende omstandigheden kunnen. LG wil met de lederen achterkant een tijdloze en stijlvolle smartphone maken, een beetje in de richting van dure handtassen en luxe portemonnees.

Bron: LG

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)