OnePlus One weer verkocht in India

Eerder was de telefoon door een rechter verboden geworden in India, omdat op de Oneplus One Cyanogenmod stond, een OS die gepatenteerd was door de fabrikant Micromax. Maar nu mag de OnePlus One weer worden verkocht!

De reden hiervan is dat de Oneplus One nu Android krijgt, de meest basisversie, zonder softwareschil er omheen. Dit was trouwens niet de reden dat het verkoopverbod weer is opgeheven. De rechter stelde vast dat de telefoons van Oneplus voor een hoger segment in de markt zijn bedoelt dan de telefoons van Micromax, en de rechter meent dat op basis daarvan er geen sprake is van patentschelding, laat staan van oneerlijke concurrentie.

Het zal waarschijnlijk wel een tijdelijke opheffing van het verkoopverbod zijn. De meest logische stappen die hierna gaan gebeuren is dat Micromax in overweging gaat nemen of het zin heeft om in hoger beroep te gaan, en de kans is groot dat ze dit wel gaan doen. Wat er dan over gezegd word durven we niet te zeggen, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat OnePlus alsnog een verkoopverbod gaat krijgen, een vaste althans.

Overigens krijgen de Oneplus One telefoons met CyanogenMod erop geen updates meer in India. Dit komt door de deal tussen Micromax en Cyanogen daar, maar dit is natuurlijk wel erg vervelend voor de mensen die een OnePlus One met Cyanogen hebben in India!

De exclusieve deal die Micromax met Cyanogen heeft gesloten in India, heeft overigens geen gevolgen voor de OnePlus One in de rest van de wereld. In andere landen staat Cyanogen er nog op, en word deze ook gewoon nog netjes geupdate.

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)