OnePlus One verboden in India

Het gaat niet goed voor een aantal smartphonemerken in India. Xiaomi heeft al een verbod gekregen voor het importeren en verkopen van smartphones in India, en nu mag Oneplus ook geen telefoons meer verkopen in India.

Om meteen maar even duidelijk te zijn: dit komt doordat Micromax een exclusieve deal heeft met Cyanogen in India. Alleen Micromax mag Cyanogen op z’n telefoons zetten in India, en volgens het bedrijf houd Oneplus zich hier niet helemaal aan. Zo zouden op de achterkant van de Oneplus One telefoons nog de naam Cyanogen staan, en dat wil Micromac niet. Ze zijn hiermee naar de rechter gestapt, en die stelde hun in het gelijk. Nu mag Oneplus dus niks meer importeren of verkopen in India, en ook geen reclame meer maken.

De Oneplus One was via Amazon verkrijgbaar in India, vanaf begin deze maand. Volgens Micromax heeft Oneplus vanaf dat moment de deal die Micromax met Cyanogen had overtreden, aangezien beide telefoons op Cyanogenmod draaien. Micromax meent dat het veel schade aan hun zou toedoen als Oneplus door zou gaan met hun ‘illegale’ activiteiten, en het schenden van de deal tussen Micromax en Cyanogen.

Nog voor het eind van deze maand gaat Micromac zijn eigen nieuwe smartphonemerk lanceren, Yu. Dit zijn de smartphones die op Cyanogenmod gaan draaien, en moeten de competitie aangaan met de goedkope Xiaomi telefoons, die sinds deze week wel weer mogen worden verkocht op de markt in India.

Overigens werkt Oneplus nu wel aan z’n eigen Android versie voor de One in India, aangezien ze geen deal met Cyanogen meer hebben. Deze telefoons zouden ook deze maand al klaar zijn, en mogen dan gewoon verkocht worden.

Bron: Livemint

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)