‘OnePlus en Cyanogen werken niet meer samen’

De OnePlus One, een van de smartphones met de beste prijs/kwaliteit verhouding, werd altijd met CyanogenMod als het standaard besturingssysteem geleverd. Alleen in India gebeurd dit niet meer, daar heeft Cyanogen opeens een deal met Micromax, en komt er stock Android op de OnePlus One.

We weten nog niet of de samenwerking tussen Cyanogen en OnePlus helemaal voorbij is, of alleen in India, maar het lijkt er wel sterk op. In India, waar de markt enorm opkomt, heeft Cyanogen opeens een deal gesloten met Micromax, dit is een van de grootste concurrenten van OnePlus in India. Deze beslissing komt als een verrassing voor veel mensen in India, aangezien de voorbereidingen voor de lancering van de OnePlus One in India al een hele tijd in volle gang waren.

Gelukkig krijgen de gebruikers van OnePlus One met de CyanogenMod nog steeds wel updates. Cyanogen is bijvoorbeeld nog steeds bezig met de update naar Android 5.0 Lollipop, deze komt er dus ook gewoon. Het toestel houdt voorlopig volle ondersteuning, en volgens OnePlus zitten er in de volgende update zelfs een paar aangename verrassingen voor de gebruikers!

Het word nu wel duidelijk dat OnePlus ook moet gaan werken aan eigen software een een User Interface, aangezien een kale versie van Android ook niet alles is. Gelukkig zijn de gebruikers van OnePlus ook geen voorstander van alle bloatware, dus de UI kan vrij simpel blijven.

Bron: XDA Developers

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)