Nieuwe Samsung-processor is energie zuinig

De nieuwe Exynos-processor van Samsung is een 25 procent zuiniger dan de oude processors.  Samsung is hier in geslaagd vanwege een nieuw productieproces waardoor de octacoreprocessor minder warmte afgeeft. 

Dit meldt de fabrikant op haar website. Deze verbetering van de processor zorgt er dus voor dat de Exynos 5430-chip minder gekoeld hoeft te worden. Dit bekend dat je batterij langer meegaat op een enkele lading.  Samsung is erin geslaagd om de afstand tussen de transitoren op de chip te verkleinen van 28 naar 20 nanometer. Waardoor er dus meer transistoren op een enkele processor passen. Dit betekend dat je in de toekomst dus een snellere maar ook zuinigere processor in je telefoon hebt zitten.

De processor krijgt acht kernen, vier van het type Cortex A15 en vier Cortex A7. Deze kernen hebben een kloksnelheid van 1,8 en 1,3 GHz. Dankzij de nieuwe processor zijn de deuren naar het integreren van QHD-schermen helemaal geopend. Over deze ambitie doen de koreanen ook helemaal niet geheimzinnig.

 

 

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)