‘Nexus 6 wordt 15 oktober aangekondigd’

De nieuwe Nexus smartphone van Google komt waarschijnlijk op korte termijn al uit. De Nexus 6 wordt waarschijnlijk aanstaande week, op 15 oktober, onthuld. Dat melden een aantal betrouwbare bronnen.

De oprichter van een bekende androidcommunity, Paul O’Brien, zegt dat de officiele onthulling aanstaande woensdag is, op 15 oktober. We hebben van Google nog geen reactie gehoord, en zelf hebben ze ook nog geen specifieke datum voor een evenement aangekondigd.

specificaties

De afgelopen weken is er al telkens een beetje over de hardware uitgelekt. In plaats van Samsung of LG komt de Google phone nu van Motorola af. Met een 5,9 inch QHD scherm die een resolutie heeft van 1440 bij 2560 pixels wordt het een flinke phablet, maar wel eentje met een erg mooi scherm. De processor is een quadcore 2,65 GHz snapdragon 805, wat op dit moment een van de snelste processors is voor smartphones. Ook word de batterij behoorlijk verbeterd, deze word waarschijnlijk 3200mAh.

Releasedatum Nexus 6

De exacte datum is nog onbekend, al wordt er wel vanuit gegaan dat ie voor het einde van het jaar nog in de winkels ligt. De Nexus 6 gaat in verhouding waarschijnlijk wat duurder worden dan z’n voorgangers, maar hij zal nog steeds niet de prijs hebben van een echte high-end smartphone. O’Brien heeft het over een adviesprijs onder de 550 euro, dus dat valt heel erg mee, gezien de specs die er op zitten.

Bron: Wall Street Journal, Paul O’Brien

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)