MWC 2015: Huawei schrapt naam ‘Ascend’

Huawei heeft een nieuwe smartphone uitgebracht op het Mobile World Congress in Barcelona, het gaat om de Y3. Wat ons meteen op valt is dat Huawei besloten heeft om de smartphone niet meer de naam Ascend mee te geven.

Dan even over de telefoon: De Huawei Y3 is een low-end smartphone, die voor 100 euro over de toonbank gaat, en binnen een paar maanden al in Nederland uit is. Geen bijzondere smartphone, maar prima specificaties voor de prijs.

Zo heeft het scherm een 4 inch formaat, en de resolutie is 480×840 pixels. In de Europese variant zit een MediaTek processor, die vier kernen heeft en 1,3GHz klokt. Er zit 512MB werkgeheugen in, en 4GB opslagruimte, wat natuurlijk wel uitbreidbaar is. De Huawei Y3 draait op Android KitKat 4.4, en krijgt waarschijnlijk geen update naar Android 5.0 Lollipop. De batterij heeft maar 1730mAh inhoud, wat niet veel is. Maar met zo’n klein scherm heb je ook niet heel veel nodig.

Er zitten twee camera’s in de Huawei Y3, eentje voor op en eentje achterop. Achterop maak je foto’s in vijf megapixel, en voor op maak je selfies in twee megapixel, wat niet slecht is voor zo’n telefoon. De afmetingen zijn lekker compact, met 122,6 bij 63,8 millimeter. De dikte is 10,9 millimeter, wat ons wel weer een beetje tegen valt.

Het is geen bijzondere smartphone, maar het is wel de eerste waarbij de huisnaam van Huawei, Ascend, is laten vallen. Ook is het opvallend dat Huawei bij eerder uitgekomen smartphones de huisnaam ook weg heeft gelaten, de Ascend Mate 7 heet nu bijvoorbeeld de Huawei Mate 7. We vragen ons dus ook af of het nieuwe vlaggenschip de naam Ascend nog wel mee krijgt, wij denken zelf van niet. In dat geval zou de telefoon Huawei P8 gaan heten.

huawei y3

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)