Motorola Nexus 6 aangekondigd

Afgelopen woensdag heeft Google in Amerika de Motorola Nexus 6, de HTC Nexus 9 en het nieuwe besturingssyteem van Android, Lollipop aangekondigd. De Nexus 6 is een phablet van 5,9 inch, de Nexus 9 een 9-inch tablet. We gaan het hier hebben over de Nexus 6.

Motorola Nexus 6

Motorola is de derde fabrikant die een Nexus telefoon mag maken, en ze maken ook meteen de grootste ooit. Met een 5,9 inch scherm die een resolutie heeft van 1440×2560 heeft deze telefoon 496 PPI, iets wat het scherm naar een heel ander niveau trekt.

De Qualcomm Snapdragon 805 processor stuurt dat enorme scherm, en de rest van de telefoon aan, en doet dit ook nog eens in een 64-bits architectuur. Met de degelijke 13 megapixel camera achterop de Nexus 6 wil Google afrekenen met de matige kwaliteit camera’s op de vorige Nexus toestellen. Het toestel doet een beetje denken aan de Moto X, de smartphone die Motorola tijdens de IFA presenteerde. Ondanks dat het toestel afgelopen week al is aangekondigd, is ie pas vanaf 29 oktober te koop. De smartphone komt er in een witte en donkerblauwe uitvoering, en de opslagruimte wordt 32 of 64 GB.

Ten opzichte van de Nexus 5 is de hardware enorm verbetert, maar dat is helaas ook aan de prijs te zien. Deze is toch wat hoger dan eerdere schattingen, met 649 dollar. Wel draait de Nexus 6 op Android Lollipop.

Bron: Techcrunch

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)