Motorola Moto E 2015 vanaf maart te koop

Het basismodel smartphone van Motorola, de Moto E 2015, kan vanaf maart in Nederland gekocht worden. De opvolger van de Moto E gaat voor de prijs van 129 euro over de toonbank.

Voor deze prijs heb je een smartphone die lekker klein is, en het scherm heeft nog wel een 4,5 inch formaat. Dit scherm is hiermee net ietsjes groter dan die van zijn voorganger, die een 4,3 inch scherm had, maar de resolutie blijft wel hetzelfde, die is nog steeds 960×540 pixels.

De processor in de Moto E 2015 is de Snapdragon 410, dit is een 64 bit quadcore processor die maximaal 1,2 GHz kan klokken. Om dit te ondersteunen beschikt de Moto E over 1GB werkgeheugen. De opslagruimte die er op zit bedraagt 8GB, maar is natuurlijk uit te breiden met een microSD kaart.

De camera achterop maakt foto’s in 5 megapixel, en sinds dit jaar beschikt de telefoon ook over een camera voor op, maar de resolutie hiervan weten we helaas nog niet. De batterij heeft 2390mAh inhoud, en de telefoon kan 4G internet aan. Hij draait op Android 5.0 Lollipop.
De telefoon weegt maar 145 gram, maar hij is helaas wel 12,3 millimeter dik, wat toch behoorlijk is. Dit komt doordat de achterkant gebold is. De afmetingen verder zijn 129,9 bij 66,8 millimeter. Ook zit er een waterafstotende coating op de Motorola Moto E 2015.

Zijn voorganger, de Moto E, was een van de beste low-budget telefoons van het afgelopen jaar. Hij draaide op een kale versie van Android, en was daardoor lekker snel, en de prijs stelde natuurlijk ook niet zo veel voor. We hopen dat de 2015 versie dit ook allemaal heeft, maar daar komen we snel genoeg achter.

motorola 2015

Motorola

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)