‘Motorola heeft goed laatste kwartaal achter de rug’

Het laatste kwartaal van 2014 was erg succesvol voor Motorola. Ze hebben in het vierde kwartaal namelijk zeker 10 miljoen smartphones verkocht. Dit heeft Motorola nog nooit eerder gedaan.

Het moederbedrijf van Motorola, Lenovo, heeft dit op zijn website laten weten. Het Chinese bedrijf is erg blij dat Motorola zo snel geïntegreerd is binnen hun bedrijf. Lenovo’s CEO Yuanging Yang verteld ons dat Motorola al jaren een mondiale grootmacht is, en het is nu de eerste keer dat ze 10 miljoen smartphones in een kwartaal verkochten. “En Motorola komt ook nog eens terug op de Chinese markt”.

Het idee van Lenovo was om Motorola een premium merk te laten worden in China, hun thuisland. Dit lijkt goed gelukt, aangezien de nieuwe Moto X in China al ruim een miljoen keer is voorbesteld, volgens Rick Osterloh van Motorola. En ook nog eens een extreem goed laatste kwartaal in 2014. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, hebben ze een stijging van 118 procent gemaakt.

Hiermee zorgt Motorola ook dan Lenovo er 1,8 miljard dollar omzet bij heeft. Op dit moment is Motorola nog niet winstgevend, maar dit zullen ze waarschijnlijk binnen een halfjaar zijn. Motorola was overgenomen van Google voor 2,91 miljard dollar. Dit terwijl Google er zelf nog 12,5 miljard voor betaalde in 2011.

Toen Motorola bij Google onder het dak kwam, ging het weer beter. Ze maakten nog maar drie type telefoons, maar dit was genoeg. De Moto E, Moto X en Moto G. Van de laatste twee zijn er al twee generaties, en er komt ook een opvolger van de Moto E aan.

Ook heeft Motorola voor het eerst de Nexus 6 gemaakt in samenwerking met Google, en dit is de eerste smartphone in de Nexus lijn van google. Het scherm is maar liefst 6 inch groot.

Bron: Lenovo

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)