Moto X krijgt Android 5.1 Lollipop update

De Motorola Moto X (2014) krijgt de update naar Android Lollipop 5.1 van Motorola. Sterker nog, Motorola heeft deze update al bijna af. Mensen die het toestel, wat afgelopen jaar in oktober gepresenteerd werd, hebben, hoeven niet meer veel geduld te hebben. De nieuwe versie van Android zal binnen een paar weken beschikbaar komen voor hun toestel.

De update naar Android 5.1 Lollipop was tot op heden alleen nog maar voor Nexus apparaten uitgekomen. Deze smartphones en tablets zijn door Google zelf gemaakt, en ze draaien op een praktisch kale versie van Android. Hierdoor zijn ze natuurlijk als eerste aan de beurt.

Bij Motorola is dit ook zo bij de tweede generatie van de Moto X, en dan natuurlijk wel de Pure Edition. De update bevat vrij veel, maar de grootste speerpunten zijn toch wel vernieuwde notificaties, betere foto’s in schemerige omstandigheden, en ook heel erg veel bug fixes. Daarnaast beschikt de update ook nog eens over een nieuwe veiligheidskit van Google. Ook is het met Android 5.1 Lollipop mogelijk om vanuit het quick-settings menu bijvoorbeeld wifi hotspots, maar ook bluetoothverbindingen te selecteren.

De software is dus aangekondigd door Motorola, maar ze hebben nog geen datum onthuld over de update, en dan vooral wanneer deze uitgerold word, en in welke landen dit begint. Ook weten we nog niet wanneer de 2015 editie van de Motorola Moto X de update krijgt.

Bron: PhoneDog

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)