Lollipop update voor Galaxy Note 2 bevestigd

Samsung gaat toch wel Android 5.0 Lollipop op de Galaxy Note 2 zetten. De smartphonefabrikant is met een update bezig van deze inmiddels als vrij oude phablet, hebben ze onlangs bevestigd.

Dit valt ons wel op, aangezien Samsung vaak na anderhalf jaar stopt met het updaten van hun smartphones. Blijkbaar maken ze dus een uitzondering voor deze oudere phablet, want Samsung heeft via zijn Poolse Twitter onlangs bevestigd dat de twee en een half jaar oude phablet alsnog de update krijgt.

De Galaxy Note 2 werd aangekondigd in augustus 2012. Het scherm van deze phablet is 5,5 inch, en de resolutie is 1280×720, wat voor die tijd erg goed was. De processor is de Exynos 4412 Quad. Dit is een quadcore processor die vier Cortex A9 kernen heeft, en nog 1,6GHz klokt, absoluut nog niet erg slecht dus. Er zit verder 2GB aan werkgeheugen op, en de telefoon heeft 16, 32, of 64GB opslagruimte, wat uitbreidbaar is met een microSD kaart.

De Galaxy Note 2 heeft een camera achterop van 8 megapixel, en de camera voor op stelt nog niet heel veel voor, aangezien er in 2012 nog geen selfie-hype was. Deze heeft namelijk 1,9 megapixel. De accu van de telefoon was voor de tijd al lekker ruim, met een inhoud van 3100mAh. Ook zit er een stylus pen bij de telefoon.

De telefoon draait vooralsnog op Android 4.3 JellyBean, maar krijgt dus wel de update naar 5.0 Lollipop. Wanneer de update voor de phablet precies uit komt is onbekends, maar het zal niet meer lang duren. De telefoon is trouwens nog steeds te koop, je kan ‘m via een paar winkels nog voor rond de 380 euro kopen.

Bron: Twitter

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)