Lollipop naar Galaxy Note 4 in Duitsland

De eigenaren van de Samsung Galaxy Note 4 in Duitsland krijgen waarschijnlijk deze maand nog Android 5.0 Lollipop. Samsung gaat beginnen met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem van Google in Duitsland. Wanneer de rest van Europa de update krijgt, hebben ze helaas nog niet laten weten.

Vorig jaar werd deze phablet van Samsung gepresenteerd, en toen zat Android 4.4 KitKat op de telefoon. Samsung heeft al gezegd dat er updates voor deze telefoon kwamen, en eerdere versies van de Note hebben soms zelfs al de update gehad, maar de Note 4 is nog helemaal niet aan de beurt gekomen, tot nu dan.

Er gaan geruchten dat dit kwam doordat er problemen waren rondom de software van de virtual-reality bril Gear VR. We weten niet zeker of dit zo is, want Samsung heeft dit nooit bevestigd, noch ontkent. Wel lijkt het er op dat de problemen in ieder geval opgelost zijn nu.

De update naar Android 5.0 Lollipop zal in ieder geval erg snel beschikbaar zijn in Duitsland, voor de toestellen met een Qualcomm Snapdragon processor die het typenummer SM-N910F heeft. Ook in Polen is er al een update uitgerold, dit gaat om de versie met een Exynos processor. De nieuwe software is ook in Zuid-Korea vanzelfsprekend al te krijgen voor de eigenaren van een Galaxy Note 4 die draaien op de zelfgemaakte Exynos processor van Samsung.

Bron: TechRadar

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)