‘LG mag misschien nieuwe Nexus-smartphone maken’

Er is een kans dat LG de Nexus 7 mag gaan ontwikkelen van Google. Opvallend veel werknemers van Google zijn namelijk de afgelopen tijd gespot in het hoofdkwartier van de fabrikant uit Zuid-Korea.

De huidige Nexus telefoon, de Nexus 6, werd gefabriceerd door Motorola. Dit was overigens niet heel onlogisch, want Google was namelijk eigenaar van Motorola tot en met vorig jaar.

Onlangs heeft Lenovo Motorola overgekocht van Google. En het lijkt er ook op dat Google nu in overweging is om de volgende Nexus smartphone weer te laten maken door LG. Het bedrijf heeft in het verleden meerdere Nexus toestellen gemaakt, en de meest recente is de Nexus 5.

Deze Nexus 5 was de laatste uit de Nexus lijn die echt betaalbaar was, want de Motorola Nexus 6 is helaas een paar honder euro duurder geworden van de Nexus 5, en wie weet is dit wel reden van Google om toch terug te gaan naar LG. Er zijn in ieder geval de afgelopen tijd erg veel medewerkers van Google gezien in het hoofdkantoor van LG. In de afgelopen maand zouden ze maar liefst 16 dagen op bezoek zijn geweest bij LG.

eToday zou dit weten, en ze hebben het ook zelfs al over de ontwikkeling van de Nexus 7. De naam staat zelfs nog geen eens vast, maar het spreekt wel voor zich dat de telefoon zo gaat heten.

Eerder gingen er ook al geruchten dat Google de nieuwe Nexus door een fabrikant uit China wilde laten maken. Dit is natuurlijk nog steeds mogelijk, want bedrijven als Huawei en Xiaomi maken erg goede smartphones, en ze weten de prijs mooi laag te houden. Toch zou het ook kunnen zijn dat Google nog een generatie wacht hiermee.

Bron: eToday

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)