LG G3 krijgt deze week al Lollipop

Het vlaggenschip van LG, de G3, word deze week al voorzien van de nieuwste versie van Android, 5.0 Lollipop. Enigszins verbazingwekkend wel, want de LG Nexus 5 heeft ‘m nog niet, terwijl de Nexus lijn altijd als eerste de update krijgt.

Daarnaast is Google ook wel een beetje laat met de update voor de andere Nexus toestellen. Na de Nexus 6 en 9 is er nog niks geupdate, en ook Motorola heeft al aangegeven dat ze op de Moto X 2014 heel snel Lollipop zullen hebben. Lollipop is nu bijna een maand geleden aangekondigd, en veel smartphonefabrikanten zijn er al erg ver mee.

Terwijl de Nexus 4, 5 en 7, de laatste is de tablet, nog wachten, stelen Motorola en LG de show, door de primeur te pakken! Het lijkt erop dat LG de update namelijk al uit brengt voordat de Nexus toestellen ze krijgen, wat waarschijnlijk pas aan het eind van de week is.

De uitrol van Android 5.0 op de LG G3 begint in Polen, waar LG een groot deel van de markt heeft. Snel daarna volgen andere belangrijke markten voor de Koreaanse fabrikant. Het is trouwens erg knap dat LG dit zo snel weet te doen, aangezien LG veel eigen software over Lollipop heen moest zetten, en dit moet allemaal geupdate worden. Normaal duurt dit proces vaak weken, soms zelfs maanden.

Samsung heeft hier bijvoorbeeld een paar maanden voor nodig. Ze hebben namelijk aal aangekondigd dat de Galaxy S5 pas half December de update naar Lollipop krijgt.

Bron: Pocketnow

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)