‘LG bezig met eigen high end processor’

LG zou ook bezig gaan met zijn eigen processor voor high end smartphones, in navolging van Samsung. Als dit daadwerkelijk zo is, word de markt voor Qualcomm steeds kleiner.

Dit hebben we via een bron uit Zuid-Korea vernomen. Deze stelt dat ze op dit moment heel druk zijn met de ontwikkeling, maar hij zou dit jaar nog in productie komen. Het zou gaan om een octacore processor, waarvan vier kernen Cortex A53 kernen zijn. Deze zitten bijvoorbeeld ook in de Snapdragon 810, en het zijn hele zuinige kernen voor het lichtere werk.

Ook zitten er vier Cortex A72 kernen in, deze zijn bedoelt voor het moeilijkere rekenwerk. De processor is gebaseerd op de big.LITTLE structuur, waarbij de kernen heel goed op elkaar afgestemd zijn, om te zorgen dat het een zuinige, efficiënte processor word. De GPU die in deze processor komt is waarschijnlijk de Mali T880.

LG maakt al een tijdje zelf processor voor zijn smartphones, maar nog niet voor de high-end varianten. Zo heet de LG G3 Screen een Nuclun chipset, deze is van eigen productie. De nieuwe chipsets hebben nog geen naam, maar de kans zit er dik in dat ze wel gebruikt gaan worden voor het nieuwe vlaggenschip in 2016, waarschijnlijk de LG G5.

Op dit moment zitten er in de vlaggenschepen nog processor van Qualcomm, uit de Snapdragon lijn. De LG G3 heeft de Snapdragon 801 processor, een quadcore chipset. De nieuwste telefoon van LG, de LG G Flex 2, heeft al wel de Snapdragon 810, een octacore processor.

Dit is een processor die nog wat problemen schijnt te hebben. Volgens Samsung zou de Snapdragon 810 processor problemen hebben met oververhitting, daarom hebben zij besloten om hun eigen processor in hun nieuwe vlaggenschip te doen. De Galaxy S6 van Samsung gaat dus over een Exynos 7 octacore processor beschikken.

De kans is groot dat het nieuwe vlaggenschip van LG, de LG G4, wel de Snapdragon 810 processor krijgt, ook al weten we nog niet heel veel over dit nieuwe toestel.

Bron: DT

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)