‘iPhone 6S krijgt Force Touch-sensor in scherm’

De Apple Watch krijgt als het goed is al een Force Touch-sensor, maar nu schijnt deze ook in de iPhone 6S te komen. Deze sensor voelt hoe hard iemand op het scherm drukt.

The Wall Street Journal heeft dit van anonieme bronnen gehoord. Het voordeel van deze sensor is dat ie het verschil tussen harde en zachte aanrakingen op het scherm kent, en op deze manier kan je verschillende functies toewijzen aan verschillende aanrakingen. De Apple Watch, die afgelopen maandag opnieuw getoond is, heeft ook zo’n sensor. Ook de nieuwe Macbook heeft een Force Touch-sensor in het touchpad zitten.

Er waren al andere bronnen die eerder al meldden dat Apple inderdaad gebruik zou gaan maken van deze techniek in z’n nieuwe iPhone, dit komt ook doordat er een patentaanvraag van Apple op dook waar deze techniek in stond.

De volgende generatie iPhones zou nu worden getest, en de Wall Street Journal weet al dat de schermgrootte waarschijnlijk niet gaat veranderen. Deze blijft 4,7 en 5,5 inch. Wel schijnt Apple ook bezig te zijn met een roze aluminium behuizing. Het zou gaan om een extra kleur, die naast zilver, goud en grijs ook verkrijgbaar word.

Volgens de bronnen die de krant heeft, zou Apple vanaf mei beginnen met de massaproductie van de nieuwe iPhone onderdelen. Over het algemeen presenteert Apple in september haar nieuwe smartphones.

Bron: Wall Street Journal

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)