iPhone 6 zorgt voor afname gebruik iPad

Het lijkt erop dat Apple toch een kleine misstap heeft gemaakt met de iPhone 6 Plus, ten opzichte van de iPad. Ondanks dat de nieuwe generatie iPhones bijzonder goed wordt verkocht, gaat de verkoop van de iPad omlaag, vooral door de iPhone 6 Plus.

GetPocket heeft dit onderzocht, en ze kwamen hier achter. Ze hebben hierbij mensen onderzocht die zowel een iPad als een iPhone 5S hebben, of een iPad en een iPhone 6 of iphone 6 Plus. Zo komen ze er bijvoorbeeld achter dat mensen met een 5S ongeveer 55 procent van de tijd hun iPhone gebruiken, en de rest van de tijd hun tablet.

Zo kijken mensen met een iPhone 6 maar liefst 72 procent van alle content op hun smartphone, wat betekent dat er nog maar 28 procent voor de iPad over blijft. En van mensen met een 6 Plus word zelf 80 procent van alles op de smartphone bekeken, en houd de iPad maar 20 procent over.

Dit geldt overigens niet alleen voor Apple: ook bij Android apparaten is de laatste verhouding hetzelfde. Maar het verschil tussen de iPhone 6 Plus en de 5S is erg groot, maar liefst 33 procent meer artikelen worden op de iPhone 6 bekeken dan op de 5S. De conclusie is dus ook dat phablets ervoor zorgen dat tablets minder gaan worden gebruikt.. Dat word nog wat met een nieuwe iPad in opkomst.

Bron: GetPocket

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)