‘iPhone 6 en 6 Plus best verkochte smartphone in De VS’

De nieuwe generatie iPhones, de iPhone 6 en de 6 Plus breken verkooprecord in de Verenigde Staten. Het laatste kwartaal van 2014 was ruim de helft van alle verkochte smartphones een iPhone.

Hiermee pakt Apple met hun iPhone het overgrote marktaandeel. Een heel stuk daar achter komt Samsung pas, de fabrikant uit Zuid-Korea heeft alles bij elkaar maar een marktaandeel van 26 procent.

Als derde komt LG, die op de markt in Amerika een aandeel van 11 procent heeft. De rest van de fabrikanten komt bij elkaar op zo’n 13 procent van alle verkochte smartphones uit, in het laatste kwartaal van 2014. Geen enkel merk komt los nog boven de 5 procent uit.

Ook is er uit dit onderzoek naar voren gekomen dat bezitters van een iPhone erg merktrouw zijn, en bijna allemaal kopen ze weer een nieuwe iPhone. Dit is maar liefst 86 procent! Bij bijvoorbeeld Samsung en LG is dit percentage toch een stuk lager. Zo koopt bijna een kwart van de Samsung eigenaars toch een iPhone na hun Samsung, en bij LG is die 18 procent.

De verkoopcijfers na een nieuwe generatie iPhones zijn overigens altijd relatief hoog, dus we moeten nog even afwachten of het nog lang zo blijft. Binnen een paar maanden komen alle nieuwe vlaggenschepen van Android-fabrikanten ook uit, dus dan is er een kans dat het marktaandeel van Apple iets omlaag gaat. Of dit meer dan een paar procent zijn zijn, wij denken van niet.

215210-1280-640x431

Bron: Ubergizmo

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)