iPhone 6 doet het veel beter dan 6 Plus

De echte cijfers hebben we niet, want die maakt Apple nooit bekend. Desondanks heeft Apple zelf bekend gemaakt dat de iPhone 6 drie keer zo goed verkoopt als de grotere iPhone 6 Plus.

Daarbij moet wel meteen gezegd worden dat de cijfers puur om de verkoop in de Verenigde Staten gaan. Daar is de kleinere iPhone 6 veel populairder dan de phablet-achtige iPhone 6 Plus. De onderzoekers van CIRP, Consumer Intelligence Research Partner, kwamen er achter dat er in de eerste 30 dagen zo’n 68 procent van de verkochte iPhones een 6 was, en zo’n 23 procent was een 6 Plus. Het overgebleven percentage was in beslag genomen door de iPhone 5S en de 5C.

In de eerste maand dat de nieuwe iPhones te koop waren, was 91% van de verkochte iPhones dus een 6 of een 6 Plus. Hieruit blijkt ook dat de 6 en de 6 Plus in de eerste maand veel populairder zijn dan de iPhone 5S en de 5C dat waren in de eerste maand. Destijds kwamen die iPhones samen op 84 procent, de overige 16% was toen nog voor de iPhone 4S. Het lijkt er dus op dat Apple met de grotere schermen van hun nieuwe smartphones toch iets goed heeft gedaan, aangezien de verkoop een stuk beter loopt. Daarnaast blijkt ook uit de cijfers dat steeds meer mensen kiezen voor een iPhone met 64GB geheugen, in plaats van 32 of 16 gigabyte.

Bron: GSM Arena

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)