iPhone 5c kopen

De iPhone 5c is vanaf vandaag te koop in Nederland. Het is wederom een nieuwe mijlpaal voor Apple. De iPhone 5c is de goedkopere versie van de iPhone 5s. De toestellen schelen zo’n 100 euro. Is de iPhone 5c het geld waard? Hieronder een kleine review:

Ontwerp

De laatste plastic iPhone van Apple was de iPhone 3GS en die is meer dan 4 jaar geleden uitgebracht . De iPhone 3GS  was alleen verkrijgbaar in het zwart of wit . Maar de Apple iPhone 5C streeft naar een heel ander publiek toe met zijn breder assortiment aan kleuren . Je zou denken dat plastic toestellen een beetje passe zijn maar niks is minder waar. Fabrikanten zoals Nokia , Sony en HTC hebben ons bewezen dat premium apparaten een plastic design kunnen hebben . De Lumia serie staat bekend om hun mooie polycarbonaat lichaam . De HTC 8X was ook een prachtig plastic toestel dat heel fijn in de hand lag.

iphone-5c

Scherm

De Apple iPhone 5C beschikt over een 4 inch scherm met een resolutie van 640 × 1136 pixels . Het is hetzelfde scherm dat wordt gebruikt in de iPhone 5S dus is het uiteraard van zeer hoge kwaliteit . Het LCD scherm heeft een grote kijkhoek en scherpe , accurate kleuren . Het is zeer helder scherm met levendige kleuren.

Onder de motorkap

De Apple iPhone 5C heeft dezelfde processor als de iPhone 5 . En dat is geen slechte zaak want de A6 chip in die telefoon concurreerden zeer goed met de Android vlaggenschepen. De iPhone 5c heeft een gigabyte aan RAM-geheugen . De iPhone 5C heeft iOS 7 en dat ziet er zeer mooi uit.

iphone5-5c-5s

Camera

De Apple iPhone 5C is uitgerust met een 8 megapixel camera met  2.4 sensor. De camera maakt zeer goede foto’s in goed verlichte omstandigheden .  De 5C is uitgerust met een normale LED-flitser in tegenstelling tot de dubbele LED-flitser te zien op de nieuwe iPhone 5S . Er is slomo video opname in 720p.

Batterijduur

De Apple iPhone 5C krijgt een marginale toename van de capaciteit van de batterij ten opzichte van de oude iPhone 5 . De iPhone 5c heeft een 1504mAh batterij die zeer goed presteert voor het apparaat . De iPhone 5C kan ongeveer 11 uur video afspelen voordat de batterij het begeeft. Dat is nog meer dan de iPhone 5S kan spelen.

iphone 5c

Eindoordeel

De Apple iPhone 5C heeft een goede persoonlijkheid . Het is niet zomaar een premium aluminium telefoon die precies lijkt op alle vlaggenschepen die er tegenwoordig zijn. De telefoon heeft een erg mooi design en is erg hip. Als u een iPhone 5 heeft dan heeft het geen nut om de iPhone 5c te kopen maar zou ik de iPhone 5s kopen. Mensen met een iPhone 4 of 4s die een mooie opvallende iPhone willen doen er goed aan een iPhone 5c te kopen maar is het soms nog goedkoper om een iPhone 5 te kopen.

Op onze website kunt u alle prijzen van de iPhone 5, iPhone 5C vergelijken. De iPhone 5s is helaas nog niet uit in Nederland.

Vergelijk de prijzen van de iPhone 5 hier

Vergelijk de prijzen van de iPhone 5c hier

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)