Huawei nog voor op Xiaomi qua consumentenverkoop

Huawei, wat nu de vierde smartphonefabrikant van de wereld is, heeft Xiaomi daarin voor moeten laten gaan. Maar in echte daadwerkelijke verkoopcijfers van smartphones aan consumenten loopt Huawei nog wel voor op Xiaomi.

Marktonderzoeker Gartner heeft de cijfers van het derde kwartaal van 2014 gepresenteerd, en hieruit blijkt dit. Xiaomi verkocht in totaal ruim 15,77 miljoen smartphones aan consumenten, in de periode juli tot en met september. Als we de cijfers voor Huawei erbij pakken, komen we tot de conclusie dat Huawei inderdaad iets beter verkoopt, die heeft in dezelfde periode namelijk 15,93 miljoen smartphones weten te verkopen. Hiermee staan ze nog steeds op de derde plek wereldwijd qua consumentenverkoop.

Nummer één en twee spreken natuurlijk redelijk voor zich: op de eerste plek staat Samsung met 73,21 miljoen verkochte telefoons, en op de tweede plek Apple met 38,18 miljoen verkochte iPhones.

Samsung heeft overigens wel een daling van 7,7 procent gehad, waardoor ze nu 24,4 procent van de markt in handen hebben. Apple steeg iets naar 12,7 procent, en daarna duiken we al de enkele cijfers in. Huawei heeft 5,3 procent, en Xiaomi heeft 4,7 procent, beide relatief weinig, al helemaal in verhouding met Samsung.

Marktverdeling

Samsung en Apple staan op de eerste en tweede plek met respectievelijk ruim 73,21 en 38,18 miljoen verkochte exemplaren.

Voor Samsung betekent dat wel een daling van het marktaandeel ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: 24,4 procent vergeleken met 32,1 procent. Dat van Apple steeg licht van 12,1 naar 12,7 procent.

Dat marktaandeel werd vooral veroverd door Huawei en Xiaomi, die respectievelijk 0,6 procent en 3,7 procent wonnen en zo op 5,3 en 4,7 procent uitkomen.

Het aantal totaal verkochte smartphones in het derde kwartaal was ruim 301 miljoen, dat is meer dan 50 miljoen meer dan een jaar terug, toen was het in het derde kwartaal slechts 250,3 miljoen. Procentueel gezien is dat een stijging van 20 procent, wat erg veel is. In het afgelopen kwartaal was 66 procent van de verkochte telefoons ook daadwerkelijk een smartphone. Dit komt vooral omdat de zogenoemde feauture phones flink zijn gedaald in de verkoop. Dit komt doordat ze veel minder in trek zijn, nu het prijsverschil tussen deze telefoons en de goedkope smartphones steeds minder is.

Bron: Gartner

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)