Huawei maakt nieuwe midrangetelefoon

Naast de CES beurs in Las Vegas, zijn er ook op andere plekken nog telefoons gepresenteerd. Zo heeft Huawei in China een nieuwe midranger bekend gemaakt, de G628. Deze telefoon heeft een 5 inch scherm, en zou goed als de Ascend G628 naar andere landen kunnen komen.

Het is het eerste toestel van Huawei die op de nieuwe 64 bit Mediatek chip loopt, de MT6752. Deze processor heeft 8 kernen en een snelheid van 1,5GHz. Helaas is niet alles helemaal nieuw aan de telefoon, want er zit een verouderde versie op van Android, namelijk nog KitKat 4.4.

Het grootste nadeel hiervan is dat de nieuwe en supersnelle processor niet tot zijn volle capaciteit kan worden benut, omdat Androi KitKat nog steeds op 32 bit draait, en de processor is bedoelt voor 64 bit, wat bijvoorbeeld Android 5.0 Lollipop wel heeft. Huawei heeft niks laten weten over een eventuele update van deze telefoon, dus we verwachten het ook niet. Wat erg jammer is, aangezien Huawei behoorlijk van de daken heeft staan schreeuwen dat het z’n eerste 64 bit telefoon was, terwijl het eigenlijk maar een 32 bit telefoon is.

De verdere specificaties van de telefoon zijn als volgt. Het scherm is 5 inch groot en de resolutie is 720p. De camera achterop heeft acht megapixel en een led-flitser, en voor op maak je selfies met 2 megapixel. De processor heeft nog 1GB werkgeheugen ter ondersteuning, en er zit 8GB aan opslagruimte in. Het lijkt erop dat er twee sim-kaarten in kunnen, maar dat zou ook goed kunne gelden voor alleen de versie in China. Vanzelfsprekend zit de Emotion UI 2,3 over Android 4.4 KitKat heen, de eigen interface van Huawei.

De prijs van de telefoon zal omgerekend ongeveer 135 euro zijn in China, maar als hij hier uit komt, zal dat waarschijnlijk een paar tientjes duurder zijn.

Bron: GSMarena

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)