‘Huawei en LG werken beide aan Nexus smartphone’

Er komen dit jaar nog weer nieuwe Nexus producten van Google aan. Er zouden dit jaar zelfs twee smartphones uit de Nexus lijn komen. Eentje komt van LG af, en de andere zou worden gemaakt door Huawei.

LG zou bezig zijn met een Nexus die ietsje kleiner word dan de enorme Nexus 6, die uit de fabriek van Motorola kwam gerold. Deze had namelijk een scherm van maar liefst 6 inch grootte. LG pakt het wat kleiner aan, en ze willen voor een Nexus gaan met een scherm van 5,2 inch doorsnee.

Deze telefoon gaat waarschijnlijk draaien op de Qualcomm Snapdragon 808 processor, deze heeft LG ook gebruikt in zijn LG G4. Er zou ook al een codenaam uitgelekt zijn van de Nexus van LG: Angler. Ook zou deze smartphone een prima batterij hebben, met een inhoud van 2700 mAh.

Huawei zou de andere Nexus smartphone van 2015 ontwikkelen, en het zou voor het Chinese bedrijf ook de eerste keer zijn dat zij dit mogen doen. De codenaam van Huawei’s Nexus is Bullhead, en dit zou wel een opvolger moeten worden van de Nexus 6 van Motorola.
De Nexus Bullhead zou een groter scherm krijgen van 5,7 inch, en ook een iets betere processor, namelijk de Qualcomm Snapdragon 810 processor. Dit vinden we wel enigszins verbazingwekkend, aangezien Huawei zelf ook Kirin-processors maakt voor al zijn smartphones.

De Nexus smartphone van Huawei zou een batterij krijgen met 3500 mAh inhoud, en beide smartphones zullen hoogstwaarschijnlijk in oktober bekend worden gemaakt door Google. Ook zullen ze gaan draaien op Android M, die nieuwste versie die ook zeer binnenkort aangekondigd word. De specificaties van beide telefoons zouden overigens nog niet vast staan, en zijn nog vatbaar voor verandering.

Ook staat er nog iets bij over Android M, deze versie van Android zou vooral doelen op zuinigere en meer efficiënte smartphones. Dit zou vooral op moeten gaan als het scherm uit staat, dan zouden er minder processen op de achtergrond moeten draaien.

Bron: Android Police

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)