HTC komt met nieuwe 64-bit smartphone

HTC heeft weer een nieuwe telefoon die op een 64 bit processor draait bekend gemaakt. De telefoon, die gaat onder de naam Desire 820s, heeft een processor met acht kernen, van MediaTek. De kloksnelheid is 1,7 GHz.

Onlangs kondigde HTC de Desire 820 aan op de IFA-beurs in Berlijn, en nu hebben ze ook de ‘s’ variant bekend gemaakt. De normale 820 heeft een Snapdragon 615 processor, dus toch wat minder. Op Weibo heeft HTC nu de 820s gepresenteerd, maar waarschijnlijk komt deze smartphone alleen maar in China en Taiwan op de markt.

Alweer een smartphone die draait op een 64-bit processor. De voordelen van 64 bits over 32 bits, wat nu nog de norm is, is dat 64-bit processors wat sneller zijn, en ook wat meer werkgeheugen aankunnen. Vooral in de toekomst zullen deze processors echt nut hebben, nu merk je het nog niet echt. HTC is in ieder geval wel future-proof!

De HTC Desire 820s heeft een 720p scherm van 5,5 inch groot, en het lijkt erop dat de telefoon zelf 2GB werkgeheugen heeft, en 16GB opslagruimte. We weten nog niet of dit uitbreidbaar is. Wel heeft de telefoon natuurlijk de bekewnde HTC BoomSound speakers.

De Desire 820s maakt aan de achterkant foto’s van 13 megapixel, en de camera voorop heeft maar liefst 8 megapixel, waarmee op de selfie-hype word ingespeeld. De telefoon ondersteunt ook LTE. Het is nog niet bekend wanneer HTC de telefoon gaat verkopen.

HTC Desire 820s

Bron: Weibo

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)