Google heeft gamecontroller gemaakt van Android telefoon

Tijdens de Gamer Developers Conference in San Francisco, die op dit moment ook bezig is, heeft Google zijn Nearby Connections API gepresenteerd. Hiermee zijn Android smartphones in gamecontrollers te veranderen, zodat je games tegen elkaar kan spelen op een Android TV.

Met deze Nearby Connections API is het mogelijk voor software ontwikkelaars om een verbinding te maken tussen bijvoorbeelds Android smartphones, en een Android TV. Hiermee kan je smartphone in een controller veranderd worden, en kan het gamen beginnen! We zien een aantal knoppen op het touchscreen van de smartphone, waarmee je het karakter, voertuig, of iets anders in het spel kan besturen. Dit kan je met meerdere mensen tegelijk doen, het kan ook split-screen.

Google heeft een filmpje online gezet waar in we zien hoe het ongeveer werkt. We zien vier gamers, en eentje heeft een normale controller, de rest gebruikt het Android smartphone. Ze maken verbinding via Nearby Connections met de Android TV, en daarna kunnen ze tegen elkaar racen. Het is met een racespel wel heel anders dan met een controller, aangezien je de telefoon in z’n geheel moet draaien om te sturen, om plaats van dat je dit met een analoge stick doet, zoals op een normale controller. Er zitten slechts vier knoppen in de hoeken van het scherm, om bijvoorbeeld gas te geven en te remmen.

9to5Google

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)