Geen labels meer aan achterkant telefoon

Het lijkt erop dat smartphones binnenkort een stukje mooier eruit gaan zien. Er hoeft namelijk niet meer allerlei toestelinformatie op de achterkant te staan! President Obama heeft onlangs een wetsvoorstel getekend, waarmee het is toegestaan om gegevens zoals het IMEI-nummer van je telefoon alleen in de software te zetten, en niet meer fysiek op de buitenkant.

De zogeheten E-label wet is door het Huis van Afgevaardigden ook al unaniem aangekomen, en de Amerikaanse Senaat was in september al akkoord gegaan met de wet.

Een van de telefoons waarbij dit het meeste opvalt is de iPhone, waarbij op de strak witte of zwarte achterkant nog allerlei informatie over de telefoon staat, en zo de hele esthetische waarde van de telefoon omlaag haalt. De informatie is van de FCC, de Amerikaanse telecom autoriteit.

De enige voorwaarde die er wel aan word gesteld, is dat in de software van je telefoon deze informatie is terug te vinden. Nu zijn veel telefoon fabrikanten hier al op voorbereid, zo heeft Apple bijvoorbeeld al de mogelijkheid om je IMEI nummer terug te vinden in het instellingen menu van de iPhone.

De wet is overigens geschreven door Senator Deb Fischer, van de staat Nebraska. Niet meteen de grooste staat op dat gebied zou je denken, maar zij vind het een vanzelfsprekende ontwikkeling voor de tijd waar we nu in zitten.

iphone 6

Bron: The Hill

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)