Galaxy S6 minder vaak Snapdragon processor

Samsung schijnt voor de nieuwe Galaxy S6 toch vooral zijn eigen processor te willen gebruiken. de Exynos. De fabrikant van telefoons uit Zuid-Korea gaat de S6 waarschijnlijk zo min mogelijk uitrusten met de Snapdragon 810 processor van Qualcomm.

Digitimes heeft dit van bronnen gehoord, die connecties hebben bij de leveranciers. Samsung gebruikte bijvoorbeeld voor de Galaxy S5 nog wel de Snapdragon 801 processor van Qualcomm, en voor de Galaxy Note 4 hebben ze destijds de Snapdragon 805 chipset gebruikt. Maar in Azië bracht Samsung deze telefoons ook al uit met hun eigen chipset van Exynos, en dit willen ze nu dus op grotere schaal gaan doen.

Het lijkt er dus ook op dat Samsung bijna alle Galaxy S6 smartphones uit wil rusten met de Exynos processor, een chipset die op 14 nanometer geproduceerd wordt. Dit houd in dat de processor efficiënter met energie om kan gaan, en ook bewerkingen enzo sneller uit kan voeren. Samsung wil zo’n 80 tot 90 procent van de S6 voorzien van de Exynos processor. Daarnaast heeft Qualcomm ook een probleem met oververhitting van de Snapdragon 810 processor. Pas als deze op is gelost wil Samsung de chip weer wat meer gaan gebruiken.

Beide processors, zowel de Exynos en de Snapdragon zullen processors zijn met acht kernen. De kans is groot dat de Samsung Galaxy S6 in maart gaat worden gepresenteerd, tijdens de Mobile World congres in Barcelona.

Bron: Digitimes

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)