CEO Blackberry showt zelf nieuwe Androidtelefoon op video

De Blackberry Priv, een smartphone van blackberry die nog geeneens officieel bekend is gelanceerd, is in een filmpje opgedoken. Een van de CEO’s van Blackberry zelf, John Chen, haalt tijdens een interview de Blackberry Priv uit zijn zak, en laat ook direct de belangrijkste functies van de telefoon zien.

Natuurlijk laat hij het scherm als eerste zien. Een 5,4 inch scherm wat natuurlijk ook een touchscreen is, en Chen zegt dat de telefoon op ‘Google’ loopt, waarmee hij Android bedoelt. Hij loopt een beetje te stuntelen met de Google-setup, want hij lijkt hier nog niet helemaal in thuis. Daarna laat hij het tweede belangrijke ding van deze smartphone zien: Het grote fysieke qwerty-toetsenbord, wat je zo onder het scherm vandaan kan schuiven. Blackberry houd blijkbaar toch vast aan de fysieke toetsenborden.

Ook licht hij nog eventjes kort toe waarom Blackberry uiteindelijk toch voor Android gekozen heeft, en dat komt door de grote hoeveelheid apps. Blackberry heeft die helaas niet met BB OS 10, dus vandaar de overstap. Chen vermeld nog wel even duidelijk dat dit niet betekent dat het eigen besturingssysteem slecht is, alleen dat Android op dit moment praktischer is. Overigens staat Priv voor Privacy, en ook Privilege, zo verteld Chen, en hij laat het in volle glorie zien in het filmpje, die in de bron te vinden is.

Bron: BNN

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)