Blackberry helpt mee aan telefoon met zelfvernietiging

Een toestel die een zelfvernietigingsfunctie heeft: het klinkt als een slechte spionnenfilm, of als een Inspector Gadget-achtige tekenfilm. Toch is het echt waar: Boeing werkt aan zo’n toestel, en Blackberry helpt nu mee.

Boeing werkt al lang aan dit toestel, en Blackberry is er nu bij gekomen om te helpen. De Boeing Black, zoals deze telefoon gaat heten, is wel een Android telefoon. Hij bezit over een hele hoge mate van versleuteling, om alles geheim te houden. De smartphone is ook vooral bedoelt voor bijvoorbeeld overheidsinstellingen, of bedrijven die hun communicatie heel geheim willen houden.

Als je een telefoontje pleegt met de Boeing Black naar dezelfde telefoon, is deze voorzien van end-to-end encryptie. Dit houd in dat alleen de zender en de ontvanger het gesprek kunnen horen, en de codesleutel is elke keer anders, en altijd willekeurig.

Blackberry is gevraagd om de versleutelde communicatie van het toestel te verzorgen, met het BES 12 platform. Blackberry, bekend om z’n versleutelde berichtendienst, kan er verder niet veel over kwijt, zegt de Blackberry CEO John Chen.

Nu nog even de zelfvernietigingsfunctie: Het toestel ontploft natuurlijk niet, maar het geheugen word helemaal gewist, mocht het toestel in verkeerde handen vallen. Ook zitten er verschillende biometrische sensoren op, en hij kan als satelliettelefoon worden gebruikt!
Overigens moet de Boeing black niet door de war worden gehaald met de Blackphone, ook een Android telefoon die extra beveiligd is. Dit toestel van Silent Circle is vooral op consumenten gericht, niet op bedrijven. Deze zou overigens begin 2015 in Nederland op de markt komen!

Bron: Reuters

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)