‘Blackberry heeft het overleefd’

Het lijkt weer iets beter te gaan met Blackberry. Voor het eerst in vijf kwartalen hebben ze weer winst gemaakt. John Chen, de CEO van Blackberry, gelooft weer dat de smartphonefabrikant gewoon blijft bestaan.

Een jaartje of vijf terug was Blackberry nog een van de grootste bedrijven in de smartphone wereld, maar met de introductie van touch-screens ging het bergafwaarts. Een jaar geleden is Blackberry volledig gereorganiseerd, en het lijkt z’n vruchten af te werpen. De eerste fase hiervan is nu klaar, en de CEO, Chen, weet zeker dat Blackberry het overleeft. “Zodra Blackberry weer winst maakt, zorg ik ervoor dat we nooit meer geld verliezen. Daar ligt mijn focus op.”

Als baas van Sybase werd Chen bekend, het bedrijf dat hij in 2010 voor 5,8 miljard dollar verkocht aan SAP. Sybase had 60 kwartalen op rij winst geboekt, zelfs toen de internetbubbel barstte. Daar wil hij met Blackberry ook naartoe. “Ik ben ervan overtuigd dat Blackberry nu wel zal overleven, we hebben alles weer onder controle. De inboedel, overeenkomsten met leveranciers, financiën, en de uitgaven zijn allemaal weer erg goed te controleren. Blackberry heeft het ergste overleefd, en nu is het zoeken naar mogelijkheden om te groeien.”

Blackberry heeft ondertussen weer een aantal telefoons in de verkoop. De Passport is een originele telefoon, met de P’9983 is de prijs misschien iets te hoog, en de officieel nog niet aangekondigde Classic is een lokkertje voor oude klanten. Chen zegt overigens wel dat de Passport beter loopt dan werd verwacht.

Bron: Reuters

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)