Blackberry Classic vanaf 15 januari in Nederland

Vanaf 15 januari is de Blackberry Classic in Nederland te koop. De telefoon, die gebaseerd is op de oudere Blackberry Bold modellen, gaat in Nederland voor 439 euro over de toonbank.

Een aantal webwinkels hebben dit al op hun site neer gezet. Dinsdag is de Blackberry Classic officieel aangekondigd, maar we wisten al langer dat deze telefoon eraan zat te komen. Blackberry hoopt met deze klassieke telefoon oude klanten terug te krijgen.

De Blackberry Classic is namelijk geinspireerd op de oude Bold modellen, met een fysiek toetsenbord, en de trackpad en navigatieknoppen. Wel heeft deze nieuwe variant een touchscreen, dat kan eigenlijk ook niet meer anders. Het scherm is niet heel groot, met 3,46 inch en 720×720 pixels is het vrij bescheiden. De Classic draait op het nieuwe besturingssysteem van de Canadese fabrikant, blackberry OS 10.

Verder heeft de smartphone een Snapdragon processor, met twee kernen van 1,5GHz. Er zit 2GB werkgeheugen in de Blackberry, en 16GB opslagruimte, die wel uitbreidbaar is. De camera’s zijn niet heel bijzonder, met 8 megapixel achter, en 2 voor. De batterij is 2512 mAh, en er kan gebruik worden gemaakt van 4G op de Classic.

Een paar jaar terug, voordat Android alleenheerser was, was Blackberry een hele grote fabrikant. De Bold-lijn van Blackberry werd enorm veel verkocht; veel mensen waren fan van het fysieke toetsenbord. Toen Blackberry overstapte op een touchscreen toetsenbord, was het bijna afgelopen, een slechte stap voor Blackberry. Onder de Blackberry Passport maakte het fysieke toetsenbord al z’n terugkeer, en nu is ie terug in z’n klassieke stijl.

Blackberry Classic

Laat een reactie achter..

  • (will not be published)